Asılan Adam'dan sonra bir okumada görmekten en az hoşlandığım bu kartın dersleri, kişinin bilinçdışı korkularını açığa çıkarabildiğinden dolayı oldukça acı verici olabilir. Güç, işle ilgili konularda pek çıkmasa da gerçek bir bağlılığa dönüşemeyen tutkulu ilişkilerde çok sık görünür. Bu kartı çeken kişi, kendisi için yanlış olduğunu bildiği, fakat bağımlılık derecesinde arzuladığı kişiyi bırakmakta büyük bir güçlük çeker. Geleneksel olarak olumlu yorumlansa da kişisel gözlemlerim Güç'ün gerçekten de "güçlük"lere işaret ettiği yönünde...
Bu kartı iş için çektiyseniz bir engeli aşmak için büyük bir mücadele verebilirsiniz. Gösterdiğiniz çabalar gücünüzü tüketebilir. Sabırlı olmanız ve koşulları fazla zorlamamanız faydalı olabilir.
Evliyseniz ya da ciddi bir ilişkiniz varsa bu kart, tek başına olumsuz bir gelişmeye işaret etmeyebilir. Eşinizde hoşlanmadığınız yönler, bilinçdışı korkularınızı harekete geçirebilir; çatışmalı, fakat tutkulu günler geçirebilirsiniz. Bu kart sizi temsil etmeyen Saraylı kartlar, Şeytan, Yıkılan Kule gibi kartlarla birlikteyse bir hayli tehlikelidir; sizin ya da eşinizin evlilik dışı güçlü bir arzuya kapılması mümkündür.
Bekarsanız Güç kartı, tutkulu ve yoğun bir ilişkiye işaret edebilir. Size aslında uygun olmayan birine aşık olduğunuzu zannedebilirsiniz. Bu kartı çektiyseniz ciddi bir ilişki beklemeyin, fakat sizi dönüştürecek güçlü bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Güç her halükarda zayıflıklarınızı, bilinçdışı arzu ve korkularınızı, içinizdeki şeytanı açığa çıkaracaktır. Kendi içinizdeki sadakatsiz eğilimleri bastırıyorsanız sadakatsiz kişilere, bağlanma korkunuzu bastırıyorsanız bağlanma korkusu olanlara, bencilliğinizi bastırıyorsanız bencil insanlara çekilebilirsiniz. Hangi kötü özelliği kendinizde asla kabul etmiyor kendinize hiç yakıştıramıyorsanız bu karşınızdaki kişide çıkabilir, siz de ona karşı nefret-aşk karışımı yoğun bir tutku duyabilirsiniz. Issız adamlara çekilen bir kadın, aslında ruhunun ıssızlığını ve yalnızlığını karşısındaki erkeklere yansıtıyordur. Bunun çözümü, dışındaki erkeğin değişmesi değil; sahipsiz bıraktığı ve terk ettiği ruhunu yeniden bulmasıdır.
Peki nedir bu güçlü ve zorlu kartın dersi? Resimdeki kadın gibi içimizdeki canavarı olduğu gibi şefkatle kabul edebilmektir. Bu basit gibi görünse de dünyanın en zor derslerinden biridir. En nefret ettiğiniz insanı ve onun en nefret ettiğiniz özelliğini düşünün, sonra aslında bu özelliğin sizin bastırılmış yönünüz olduğunu anlayarak bu nefret ettiğiniz canavarca özelliği (bencillik, kabalık, sadakatsizlik, vs.) kabul etmeyi deneyin. Bu gerçekten de güçtür. Fakat sizi güçlendirecek şey, tam da bu zayıf yönlerinize kucak açabilmenizdir. Kişinin olumlu yönlerini sevmesi kolaydır; ama gerçek özsevgi ve güç ancak kötü, kusurlu ve karanlık yönlerimizi sevebildiğimizde ortaya çıkar.
İnsanı öldürmeyen şey güçlendirir. Güç kartının ortaya çıkardığı acı, korkuları ve zayıflıkları kucaklayabildiğinizde siz de daha güçlü olur; zayıflıklarınızı size aynalayan kişileri hayatınıza çekmekten kurtulursunuz.
Güç kartının dersi zordur, fakat kişiye taşıyamayacağı yük verilmez. Bu kartı çektiyseniz, artık hatalarınızı ve kusurlarınızı olduğu kabul edip güçlenmeye hazırsınız...Bu açıdan Güç'ün dersi bir insanlık dersidir; bize zayıf, ölümlü, hatalı ve kusurlu varlıklar olduğumuzu, ama tam da bu özelliklerin bizi güçlü, canlı ve gelişmeye açık kıldığını hatırlatır.
İçinizdeki bu canavarı sevmeyi öğrenmediğiniz müddetçe başka insanların onu görmesi ihtimaline dahi katlanamaz, kendinizin bile sevemediği bu canavarın sevilmesini istemez; sizi olduğunuz gibi sevebilecek insanlara tahammül edemediğiniz için onları çekici bulmazsınız. Ayrıca başkalarının canavarlarına da katlanamaz, onları kafanızdaki bir ideal kalıbına sokmaya ve değiştirmeye çalışırsınız. Ancak kendi içindeki canavarı sevebilen insan, artık başka bir insanı sevmeye ve onun tarafından sevilmeye hazır hale gelir...
Tarotla İlgili Makaleler:
Diğer Tarot Kartlarının Anlamları ve Yorumlanması
Aşk Açısından En Olumlu On Kart
Yeni Başlayanlar için Tarot Kartları ve Anlamları
Ücretsiz Tarot
1 yorum:
Tesekkurler
Yorum Gönder